Microneedling

Filler og botox behandling hos Kosmetisk Klinik på Frederiksberg, København

Microneedling med X-Pen

Hvad er microneedling?

X-Pen kan ..

Hvordan foregår behandlingen?

Microneedling er … 

Behandlingen er særdeles effektiv til, at reducere ...

Inden behandling

Inden behandling, skal du til en forundersøgelse ved klinikkens ansvarlige hudlæge Ali Tareen. Ali står både for forundersøgelsen og laser behandlingen. 

 Her vurderes huden og en behandlingsplan gennemgås med udgangspunkt i dine ønsker. Der foretages i gennemsnit 2-3 behandlinger med ca. 6-8 ugers interval.

Ved forundersøgelsen vejleder vi bl.a. hvordan huden optimalt kan plejes op til laser behandling, for at opnå den bedst mulige effekt. Desuden gennemgår vi hvilken smertestillende og evt. antibiotisk behandling, du bør have i forbindelse med CO2 laser behandlingen. Recepter udskrives til dette.

For at opnå det bedste resultat af behandlingen og samtidig reducere risici for komplikationer, er det en forudsætning af huden er så bleg som mulig. Derfor bør man undlade at solbade, gå i solarium eller anvende selvbruner fra 4 uger før behandlingen og til 4 uger efter behandling. Af samme årsag kan det være vanskeligere at behandle kunder med mørkere hudtype.

Såfremt at forholdsregler overholdes, og man har anvendt solcreme med faktor 50 med både UVA og UVB filter, så kan vi behandle dig hele året.

Behandlingen

 

Det er en fordel, at fremmøde uden makeup på dagen. Senest 1 time inden behandling afrenses huden. Herefter påsmøres en lokalbedøvende creme på huden, som skal virke i 1 time inden behandlingen påbegyndes.

Den lokalbedøvende creme fjernes, når du er klar til behandling. Det behandlede område fotograferes. Ifølge lovgivningen om kosmetisk behandling, skal det behandlede område fotograferes før en behandling kan påbegyndes.

Under behandlingen kan området ved behov blive optegnet. Du vil derefter få påført laserbriller, for at beskytte øjnene inden at behandlingen indledes.
Behandlingen kan føles, som en let varmende og prikkende fornemmelse. Nogle hudområder kan være mere følsomme end andre.  Smertestillende tabletbehandling forud vil som regel ikke være nødvendigt. Selve behandlingen tager 15 – 20 minutter.

Efter behandling

Efter behandlingen med CO2 laser, vil nogle opleve en let brændende fornemmelse i huden, som aftager indenfor et par timer. Man kan med fordel gå en tur i køligt vejr, for at lindre på dette. Huden vil også blive gradvist rød og hævet over det første døgn, samt væske lidt. Dette aftager selv efterfølgende i løbet af få dage. Man kan med fordel sove med hovedet højt for at begrænse hævelsen omkring øjenomgivelserne. Det er vigtigt, at påsmøre det behandlede område med antibiotika salve 3 gange dagligt i 5 dage, som udleveres på recept, for at forebygge infektion.

Dagen efter behandling kan huden vaskes 2-3 gange dagligt med mild ansigtsrens og dup tørres forsigtigt efter behov.

Efter 2-3 dage danner huden små skorper, som føles ru i overfladen og kan klø. Dette er ganske normalt forekommende, og skorperne løsner sig indenfor 4-6 dage. Det er vigtigt, at tilføre fugt til huden i denne fase og samtidig undgå at pille i huden for at forebygge infektion. På klinikken får du råd og vejledning i den optimale pleje af huden efter behandlingen.

Det er yderst vigtigt at anvende solbeskyttelse, da det minimerer risikoen for visse bivirkninger til behandlingen. Derfor genoptages brugen af solcreme efter 1 uge.

Helingen varer typisk op til 1 uge før at resultatet kan ses. Det fulde resultat opnås 6 måneder efter sidste behandling grundet den pågående dannelse af nye fibre i huden. Huden vil her se 5-10 år yngre ud. Resultatet kan holde i årevis og forsvinder først i takt med at man ældes.

Der aftales kontrol på klinikken efter 1 uge.

  • Omkring øjnene.
  • Omkring munden.
  • Begge kinder.
  • Næse og mellem bryn.
  • Pande.
  • Begge tindinger.      
  • Ansigt ink. Øjenlågsløft.
  • Hals.
  • Decolleté.
  • Strækmærker.

I sjældne tilfælde, kan der opstå infektioner i det behandlede område, med tiltagende varme, smerter, rødme og hævelser eller smertende blæredannelse. Dette bør vurderes af læge og behandles med tabletter.

Øget pigmentering efter laser behandling, er en sjælden komplikation, men ses oftere hos personer med mørk hudtype eller med kendt pigmentforstyrrelse i huden. Disse personer kan med fordel, forbehandle deres hud med afblegende behandlinger forud for CO2 laser behandling, for at begrænse deres risiko for pigmentforstyrrelser. Pigmenttab kan ligeledes forekomme og ses oftest i forbindelse med infektioner eller kraftig behandling. Visse pigmentforstyrrelser kan behandles efterfølgende.

Arvæv efter laser behandling er yderst sjældent og ses primært ved forudgående infektioner til det behandlede område.

Ved en uventet reaktion i huden efter din behandling, er det vigtigt at kontakte klinikken.

Priser på fraktioneret CO2 laser:

25% gives på din første behandling

50% gives på 3. behandling ved behandling af helt ansigt eller mere.

Mindre områder omkring mund og øjne

DKK 5000pr. behandling

Halvt ansigt

DKK 7000pr. behandling

Helt ansigt inkl. øjenlågsløft

DKK 9000pr. behandling

Hals, decolleté

DKK 10.000 pr. behandling